1. Op de eerste plaats, wie ben je?
  Ik ben Doortje van de Nieuwenhuijzen,  ik woon in Son. Ik ben getrouwd met Johan en heb 2 kinderen, een zoon en een dochter en 4 kleindochters.

 2. Wat doe je in het dagelijks leven?
  Ik ben pensionada, zoals dat zo mooi heet. Mijn beroep was A-verpleegkundige. Ik heb 9 jaar bij de kruisvereniging gewerkt en 15 jaar bij de medische dienst van Zonhove, een tehuis voor meervoudig-gehandicapten. Maar mijn agenda blijft goed gevuld. We besteden veel tijd aan onze kleindochters en worden regelmatig ingeschakeld om er voor te zorgen dat ze op tijd naar zwemmen of turnen gebracht worden. Onze zoon woont in Bunnik en daar gaan we ook regelmatig een dagje naar toe.

 3. Welke tak van de wielersport doe je?
  Ik ben recreant.

 4. Hoe ben je tot fietsen gekomen?
  Toen ik Johan leerde kennen was hij amateur wielrenner. Fietsen is altijd de rode draad in ons gezin geweest, we hebben altijd veel naar het fietsen gekeken en mijn hele familie is dan ook besmet met het fietsvirus. Dat komt allemaal door Johan en daardoor wilde ook ik op een gegeven moment een fiets die sneller kon, maar pas op mijn 50e heb ik een hybride fiets gekregen. Ik had me nooit kunnen voorstellen dat ik meer dan 50 km op een dag zou fietsen en dat ik het nog leuk zou vinden ook! Nu fiets ik meestal 60 à 70 km, maar ook een  tocht van 130 km komt wel eens voor. Het fietsen in een groepje vind ik wel inspirerend, daarom kun je me op zondag- en woensdagmorgen om 9:00uur vaak tegenkomen in Mariahout.

 5. Wat voor fiets heb je?
  Een Giant Hybride.

 6. Wat is je mooiste herinnering aan een fietstocht?
  De allermooiste herinneringen heb ik aan een fietstocht met mijn zoon naar Parijs, een heel bijzondere moeder-zoon  ervaring  met de finish op het Île de la Cité voor de Notre-Dame. Met Johan heb ik ook vele mooie fietstochten gemaakt, van Son naar Aken, daarna via de Keizer Karel route naar Paderborn, een avontuurlijke tocht, waar we elke dag na de gereden kilometers nog op zoek moesten naar een slaapplaats.  Ook in België hebben we verscheidene grote fietstochten gemaakt, genaamd “Fietsen bij de Zuiderburen” en in Nederland, de Elfstedentocht. Ook heel trots ben ik omdat ik, een jaar of tien geleden,  de Mont-Ventoux beklommen heb. Twee jaar geleden ben ik nog de Grand Ballon en een van de cols van de Ballon d’Alsace opgefietst, wel een beetje langzaam, maar toch !!

 7. Welk land of plaats zou je nog eens per fiets willen bezoeken?
  Ik zou dolgraag ooit nog eens de Baltische staten, Estland, Letland en Litouwen per fiets willen bezoeken, maar als dat niet lukt is een fietstocht in Frankrijk of Duitsland ook goed.

 8. Heb je nog andere hobby’s dan fietsen?
  Ik heb altijd graag gelezen en ben ook graag creatief bezig, maar de laatste tijd gebeurt dat vooral met de kleindochters. Een andere grote passie van me is het IVN, al 32 jaar heb ik een IVN-clubje met bewoners van Zonhove. Verder organiseer ik af en toe speurtochten voor peuters en kleuters in de natuur. Dat is echt erg leuk. Sinds kort gaan we maandelijks met alle IVN-gidsen wandelen, dat is echt iets voor mezelf! Al 15 jaar doe ik ook aan “bewegingsbanken” , een vorm van passief bewegen en oefeningen doen.
   
 9. Van welke muziek hou je?
  Ik heb een wisselende smaak voor muziek, van huis uit heb ik niet veel van muziek meegekregen, maar vooral de muziek waar ik met Johan op kan swingen vind ik leuk. Dat varieert van Elvis tot de Eagles….. Verder vind ik op het moment het programma “Maestro” wel leuk.
   
 10. Ten slotte, ben ik nog iets vergeten of heb je verder nog iets te melden?  Leuke anekdote ?
  Elk jaar in april organiseren we een fietsweekend voor recreanten en daar valt van elk jaar wel een leuke anekdote te vertellen. Bv in Deventer waar we als groep een leuke middag hadden in een autogarage! Dat kwam zo, Johan vond een kentekenbewijs van een autogarage, bij bestudering ervan kwam hij erachter dat ze in de desbetreffende straat waren. Als dank kreeg hij koffie aangeboden en toen hij vertelde dat ze met een hele groep waren, de rest ook. Degene waarvan het kentekenbewijs was, was zo blij dat de hele groep getrakteerd werd op een ijsje! Of in Petten, waar we bij het hotel te horen kregen dat ze eigenlijk gingen sluiten, maar gelukkig mochten we blijven slapen en ontbijten, zo waren we echt diegene die voor het laatst de deur achter zich dicht deden. Ja deze weekenden zijn echt leuk, meestal hebben we goed weer en behalve 3 dagen fietsen, proberen we ook iets cultureels te doen! Dit jaar is het weekend van 15 t/m 17 april, we gaan met 17 personen naar Zeeuws-Vlaanderen.      EN IK HEB ER ZIN IN !!!!!