Tweede Pinksterdag verzamelden we om half 8 bij het buurthuis. Het weer zat nog niet mee, maar dat zou veranderen volgens de vooruitzichten. De bus werd ingeladen en er werd koers gezet richting zuid Limburg. Na 1,5 uur kwamen we in Vaals aan bij ’t Hijgend Hert. Daar maakten we ons klaar voor een mooie tocht door de Limburgse heuvels.

Bart zorgde zoals gewoonlijk voor de koffie.

We begonnen de route van Vijlen te rijden. Na zo’n 25 km kwamen we door het dorpje Slenaken. Daar hebben we een bak koffie met gebak genomen.

Het weer was nog steeds niet best, maar we vertrokken toch weer. Halverwege hebben we de verbindingsroute naar de Sint Geertruid route genomen. Het plan was om deze ook helemaal te gaan rijden, maar halfweg werd besloten om hierin een doorsteek te maken. Die heuveltjes gaan toch in de benen zitten hè. Bij Heijenrath gingen we van de route af om zo weer op de route van Vijlen te komen. De bewolking was intussen wat open getrokken, en dat is toch net wat plezieriger.

We reden de route verder af. De klimmetjes volgde elkaar regelmatig op, tot we bijna bij het einde waren. Daar stond ons nog een klim van 19% naar ’t Hijgend hert te wachten. 

Nadat we ons hadden omgekleed, liepen we door de bossen richting het ’t Hijgend Hert om daar natuurlijk de welverdiende uitsmijter te scoren.

Ondanks dat het weer niet helemaal mee zat, was het toch een geslaagde dag.

Tot de volgende keer.
Colin van der Linden