Historie

De mountainbikeclub is ontstaan doordat enkele enthousiaste biker-vrienden in 2000 op het idee kwamen om een clubje te starten. Na wat ideeën omtrent de naamgeving werd gekozen om als ‘De Bosduvels’ samen te spannen. De Bosduvels is nu, na al die jaren, een hechte club van plusminus 100 leden die allemaal genieten van het fietsen op ‘ruig grondgebied’. Een gedeelte van de clubleden vermaakt zich wekelijks in en om Mariahout, de gemeente waar de fietsclub gehuisvest is.
Een ander deel van de club gaat wekelijks de landelijk georganiseerde toertochten af om daar stoom af te blazen. Wanneer het seizoen van georganiseerde NTFU-toertochten – eind februari – voorbij is, worden er verschillende vaste routes in clubverband aangedaan om op kracht te blijven. Tevens worden in familieverband tourtochtweekends georganiseerd. 

Zelf het buitenland wordt hiervoor aangedaan. In het begin van 2005 werd een samenwerkingsverband gestart met de plaatselijke tourclub BZET. Hiermede werd de basis versterkt om – in verenigingsverband – te kunnen blijven fietsen in het Mariahoutse. Opzet van dit samenwerkingsverband was om te komen tot een optimaal georganiseerd genot voor beide fietspartijen. Sinds Januari 2009 zijn de beide verenigingen BZET en De Bosduvels bij elkaar gevoegd. 

Elke wielervriend, die voornemens is om het Brabantse eens onder de wielen te willen nemen, raden wij zeker aan om eens een ritje met ons mee te maken. Contact hierover kan dan ook opgenomen worden via deze site.

Ga hiervoor naar onze link ‘Contact ons’ en wij nemen zeker contact met u op.

De eerste Bosduvels

Een foto uit het archief van Jo van Eijndhoven. Dit zijn een van de eerste Bosduvels.
Van links naar rechts.
Ad Leenders, Tiny van Leuken, Jo van Eijndhoven, Mari van Eijndhoven, Bert van der Sande, Riny van Asten en Wout Vermeulen.