1. Op de eerste plaats, wie ben je?
  Ik ben Bert van de Sande,  ik woon in Mariahout. Ik ben getrouwd met Jeanne en heb 3 kinderen, twee dochters en een zoon. Ons 4e kleinkind is op komst, in augustus.
 2. Wat doe je in het dagelijks leven?
  37 Jaar heb ik als loodgieter op de bouw gewerkt, sinds 8 jaar werk in het magazijn, altijd bij hetzelfde bedrijf. Dit jaar ben ik er 45 jaar in dienst. Ik moet nog een aantal jaren werken, maar vanaf begin maart ga ik dat nog maar 20 uur per week doen. Hoe dat precies ingevuld gaat worden, dat weet ik op dit moment nog niet.
 3. Welke tak van de wielersport doe je?
  Ik doe voornamelijk aan mountainbiken, maar ga ook regelmatig met de racefiets op pad.
 4. Hoe ben je tot fietsen gekomen?
  Voornamelijk om in beweging te blijven, ik heb van mijn 7e tot mijn 50e gevoetbald. Toen dat stopte en er gesproken werd over de oprichting van een mtb-clubje, ben ik daar van het begin af aan bij geweest. Vooral in de bossen fietsen is fijn, elke dinsdag als de klok weer verzet is, gaan we naar buiten, de bossen in. In de wintermaanden gaan we op donderdagavond spinnen.
 5. Wat voor fiets heb je?
  Een Ghost mountainbike en een Bulls racefiets.
 6. Wat is je mooiste herinnering aan een fietstocht?
  De weekenden naar Duitsland, twee keer per jaar !! Een kameraad van me heeft een jachthuis in de buurt van Kastellaun, tussen de Moezel en de Rijn, een mooie omgeving.  Daar kunnen we altijd terecht. Op 22 april a.s. gaan we weer, voor de eerste keer gaan ook de racefietsen mee, zelf neem ik hem ook mee.
 7. Welk land of plaats zou je nog eens per fiets willen bezoeken?
  De Alpe d’Huez wil ik nog een keer beklimmen en de Mont-Ventoux wil ik ook nog eens met de racefiets omhoog.
 8. Heb je nog andere hobby’s dan fietsen?
  Elke woensdag ga ik biljarten, verder doe ik aan darten en ga ik regelmatig wandelen.
 9. Van welke muziek hou je?
  Ik ben niet zo’n muziekliefhebber, ik heb dan ook totaal geen gevoel voor ritme. Een beetje achtergrond muziek, dat kan nog…
 10. Ten slotte, ben ik nog iets vergeten of heb je verder nog iets te melden?  Leuke anekdote?
  Als er iemand valt, wel zachtjes dan, er mogen geen ongelukken gebeuren, dan geven we punten als er iemand ”mooi” de modder induikt!  Da’s wel lachen!

  En tot slot:   EN DAT WE NOG LANG MOGEN BLIJVEN FIETSEN !!!