MTB bitches dag

Het begon allemaal met een appje van Kim. Het was weer een van die lange donkere avonden in de lockdown van januari 2021. Iedereen snakte naar een leuk vooruitzicht. Niet gek dus dat binnen 20 minuten na het versturen van het appje zich een flink aantal dames had aangemeld om eens een “uitwedstrijd” te gaan fietsen.
Na een klein trainingskamp op de Maashorst in het voorjaar, gingen we nu voor het grote werk op de Utrechtse Heuvelrug. Om 09:00 verzamelden we op de Kramsvogel en nadat de hele buurt gewekt was door ons gekakel gingen we op pad. Na vier rondjes om de kerk verlieten we Mariahout. Rondje 1 “Sh.t even terug, ik ben mijn bidon vergeten” Rondje 2. “Mijn fietsschoenen staan nog thuis”. Rondje 3. “Rondje 3. “Mijn helm ligt nog op de kast”. Rondje 4 “Hebben we alles? Ja! We kunnen gaan!”
 
Eenmaal Mariahout uit gingen we richting Leersum. Na een afslagje extra meegepikt te hebben konden we dan toch echt de paden op de lanen in. We begonnen met de lus van Amerongen. De route liep over mooie paden met korte klimmetjes werden beloond met mooie afdalingen. Hoogtepunt van de route was de Harry Slinger Pad (check this  https://www.youtube.com/watch?v=K56Ik7weeIQ )
Een record hebben we daar niet verbroken maar een leuke ervaring was het zeker wel. 
 
De lunch en bijbehorende biertjes en wijntjes smaakten goed en dat maakte de tweede helft van de tocht een beetje soepeler. Alhoewel? De beklimmingen waren steiler en de lunch zakte in de benen. Als echte die-hards gingen we door, niet kapot te krijgen dachten we. Wortelpaden, nog langere klimmen. Zoetjes aan kwam de man met de hamer en hij was onverbiddelijk. 
 
Hoe fijn was het dan ook toen het waterpunt en onze auto’s weer in het zicht kwamen. Moe maar voldaan werden de fietsen weer op de auto geïnstalleerd en gingen we -nu wel rechtstreeks- richting Mariahout.
Na een verkwikkende douche werden we gastvrij ontvangen door Anja. Zij had zich al de hele dag zitten verbijten. Ze was zooo graag meegegaan. Heerlijke hapjes, goeie wijn en ander lekkers en voor de liefhebbers nog “ff hakkuuhhh!” Een mooi afsluiting van een superdag. Thuisgekomen was het goed toeven op de bank. Die bank die toch wel “gruwelijk hèndig” bleek te zitten na alle inspanningen van de dag. Diezelfde bank zal beslist weer een broeiplaats zijn voor een volgend uitstapje.
 
(Van de gezellige afsluiting hebben we geen beelden die we geschikt achten voor publicatie)
Karin