De twaalf van:

1. Op de eerste plaats: wie ben je?

Jules Vereijken, anno 30-10-1998. Sindsdien woon ik in het pittoreske Lieshout.

2. Wat doe je voor de kost?

Ik studeer Werktuigbouwkunde aan de Fontys in Eindhoven en ben momenteel bezig met mijn pre-master aan de TU/e. Daarnaast werk ik om de tijd te vullen bij Prodrive Technologies in de cleanroom waar ik high-tech cameramodules produceer voor in elektronenmicroscopen.

3. Welke tak van de fietssport beoefen je?

Vooral op de mountainbike, maar sinds kort heb ik ook een racefiets! Dat vind ik stiekem toch ook mooi.

4. Hoe ben je tot het fietsen geworden?

Ik mag mezelf scharen onder de nieuwe groep “coronafietsers”. Toen de sportscholen dichtgingen vroeg Ramon Opheij of ik een keer met de mountainbike mee de bossen in wilde. Toen heb ik de oude fiets van ons pap onder een (dikke) laag stof en spinnenwebben uitgetrokken. 1x werd 2x, 2x werd 3x… En voor je het weet fiets je met de Bosduvels mee!

5. Wat voor fiets heb je?

Ik heb een Giant XTC Advanced voor op de singletracks en een Giant TCR Advanced voor op de verharde weg. Daarmee ben ik (volgens mij alleen) samen met Bart van Goor lid van Team Giant

6. Wat is je mooiste herinnering aan een fietstocht

Ik heb mezelf na een maand of twee fietsen eens gruwelijk vergist in de MTB route in Nijmegen. “Die zullen we wel eens even doen” zei ik tegen Ramon, na 25 km door de heuvels daar zat ik er he-le-maal doorheen. En we moesten nog de helft! Maar we hebben wel gelachen!

7. Welk land van welke plaats zou je nog eens per fiets willen bezoeken?

Ik zou graag nog eens met de mountainbike door de Schotste “highlands” willen trappen. Inspiratie is onderstaand filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=9ZVAbtKgPYk

8. Heb je nog andere hobby’s dan fietsen?

Ik ben groot fan van de Formule 1, dit volg ik dan ook op de voet. Ons pap en ik proberen dan ook ieder jaar ergens naar een race toe te gaan. Dit jaar hebben we als alles goed gaat Zandvoort nog op het programma staan!

9. Bij welke muziek mag het volume op 10?

Ik luister naar alle soorten muziek, maar het geluid gaat dan toch een tandje harder bij de eerste paar albums van Kanye West.

10. Heb je nog een leuke anekdote die je met ons wil delen?

“Kom maar bij je zoon in het wiel”

11. Gespecialiseerd van Cube?

Een Specialized heeft voor mij dan toch wat meer wow-factor.

12. Kwaremont van Cola?

Kwaremont.