Op vrijdag 15 januari is de ‘Led op Stik de lamp an” tocht weer verreden. Deze jaarlijkse club toertocht van ongeveer 25km lang uitgezet door Ad en Diny Verhoeven heeft als thema fiets gezellig mee met een zo mooi mogelijk verlichte fiets. Na de tocht is er ook de inmiddels beruchte quiz waarin diverse vragen aan bod komen van zowel sportieve, algemene en lokale aard.

Omstreeks 19:00 vertrokken we met 14 leden op onze extra verlichte fietsen vanaf het Buurthuis richting de Mosbulten,  om even later aan te leggen bij de “Sonse Jachthaven” in Son, waar we werden getrakteerd op koffie en gebak.

Pauze in de Sonse Jachthaven

 

Vandaar gingen we via Ekkersrijt over de Houtense brug richting de Gentsiaan om via de Vresselse weg weer in Mariahout uit te komen.

Alle deelnemers waren er het snel over eens dat Jean Pierre zijn MTB het mooiste had versiert. Hij ontving hiervoor de wisselbokaal (een verlichte zonnebril) uit handen van Carla die deze vorig jaar gewonnen had ( helaas heb ik geen foto van de mooi verlichte fiets van Jean Pierre)

De uitreiking van de “wisselbokaal” voor de mooist versierde fiets door Carla aan de winnaar Jean Pierre

 

Na de uitreiking werden de deelnemers ingedeeld in groepjes om te beginnen aan de quiz. De quizvragen waren lang niet makkelijk, vooral de vragen die uit de “Mooi Laarbeek” kranten waren gehaald kosten nogal wat moeite om beantwoord te worden. Na een uur in groepsverband onze hersens te hebben gekronkeld was het tijd om de vragen in te leveren. Ad en Diny hadden de vragen snel nagekeken en kwamen tot de conclusie dat er een gedeelde eerste plaats was behaald door groep 1 en 2.  Bij het doornemen van de vragen met alle deelnemers bleek dat er een antwoord dubbel te vinden was en dat groep 3 met een eerder fout gerekende vraag toch nog als winnaar uit de bus kwam. Dit leverde een flesje wijn op voor de winnaars, Tiny, Jo, Jean Pierre en Felix.

 

Diverse leden bleven nog wat hangen rond de bar daar werdt onder het genot van een drankje nog druk nagepraat over de de tocht en de quiz. Ad toonde ons welke therapie hem op de been houdt.

Bij deze wil ik Ad en Diny nogmaals bedanken voor het organiseren van mooie avond.

Op tot volgend jaar.

 

Felix van Uden