Na een paar geslaagde edities, was het dit jaar weer zover om een weekend naar de Jagershut van Martien van Engeland in Mastershausen af te reizen. Bert is een kameraad van Martien en regelt elke keer dat wij hier weer terecht kunnen.

Martien heeft rondom Mastershausen (Hunsruck) een jacht gebied. Elk weekend is hij daar, samen met een paar vrienden, om s’ nachts te gaan jagen op de hoogzit.

Op vrijdag 11 april 18:30 afgesproken bij Dirk Verhoeven om te vertrekken naar onze bestemming in de Hunsruck. Enkele leden waren zo gedreven dat ze al om 18:00 klaar stonden. Prinske Patrick had er zelfs al een vrije middag voor genomen om zeker genoeg voorbereiding te hebben. Met 10 man begonnen we aan onze reis naar Masterhausen. Na aankomst bij de “jachthut” was het uitpakken en onze bedjes installeren voor wat later bleek een korte nacht voor sommige. Het was een gezellige en luidruchtige avond met veeel Bittburgers en de onvergetelijk wildworst. Het werd 4:15 voor sommigen.

Zaterdag

De eerste dag waren de verse broodjes al gehaald door een van de Jagers en was de koffie al bruin. Jager Wim bakte zoals vanouds eieren met spek. Na een goed ontbijt, met ook de nodige magnesium pillen tegen de kramp, konden we er tegenaan.

Na het omkleden en vullen van onze bidons en zadelzakken waren we klaar om de eerste dag te gaan biken. Felix had een route voorbereid op de GPS en deze gingen we fietsen. Plan was de rivier te volgen richting de Moezel echter dit bleek niet helemaal haalbaar dus hebben we er een andere route van gemaakt die zeker niet minder mooi was.  Vanaf Mastershausen fietsten we via Reidenhausen, Sosberg richting Morsdorf.

We zijn denk ik wel een keer of 8 een rivier overgestoken. Eerst wat voorzichtig om de voeten droog te houden en later allemaal met natte poten; geweldig!! Ook hebben hebben we die dag nog verschillende reeen gezien en zelfs twee jonge vosjes (zie foto).  In de ochtend hebben we koffie gedronken in Morsdorf in een kroegje waar de tijd wel 30 jaar lijkt te hebben stilgestaan. Tussen de middag zijn we gaan lunchen in Kastellaun, Pasta en Pizza. Zodat we het laatste stuk nog zonder pap in de benen konden afleggen. Op de weg terug naar huis hebben we de befaamde afdaling “vanaf Bell naar de ruiine, voor sommige van ons inmiddels bekend, gedaan. Dit is een afdaling van een km of vier over een smalle pad langs een rivier in een schitterende omgeving. Na een km of 50 en ruim 1000 hoogtemeters zijn we allemaal veilig thuisgekomen. De verdiende Bitburgers smaakte goed!

Nadat iedereen een frisse douche genomen had zijn we in Mastershausen uit gaan eten. Jager Martien had daar een tafel voor ons gereserveerd waar hij later ook bij ons is aangeschoven. Het was allemaal verdomd lekker en verrekes veel. Koolhydraten stapelen is daar zeker gelukt! ….en ook een hoop valse lucht bleek later… Na het eten wat Moeflons gevoerd en wederom wat Biertjes gedonken. Deze keer niet te veel om weer fit te zijn voor de volgende dag.

Zondag

De wekker stond bij sommige al om 7:00 uur. Het zonnetje scheen toen al. Alle ingredienten om een prachtige dag te worden waren er. Eerst nog wat eieren en koffie erin zodat we de nodige brandstof voor onderweg hebben. Felix had de geplande route enigszins aangepast om de Moezel te kunnen bereiken. De route ging dus richting rivier de Moezel via allerlei bospaden. Ook deze route was weer fantastisch mooi en af en toe voor sommige verekkes zwaar door de vele hoogtemeters. Na een opwarm ronde naar de ruïne en omhoog naar Mastershausen gingen we koersvast op pad. We fietsten van Mastershausen via reidenhausen, Altstrimmig en Liesenich. Via deze kleine dorpjes en een afdaling over de weg met 75km per uur bereikten we onze bestemming “De Moezel”. In het plaatjes Beilstein hebben we in het zonnetje op het terras gezeten met een mooi uitzicht over de rivier met de wijngaarden en de ruïne boven op de berg boven het dorp.

Na koffie met apfelstrudel met ijs en slagroom zat de tank weer vol en konden we beginnen aan de berg van de kasteel ruïne. Bij deze ruïne hadden we een mooi uitzicht over het dal en de rivier. Vanuit Beilstein begonnen we aan een pittige klim van wel 3km die door een prachtig natuurgebied omhoog ging. Ook hebben we nog een lange survival wandeling moeten maken omdat we op een pad uitkwamen die op een Jungle leek. Overal lagen bomen en takken en moesten we de fiets op de nek nemen. Even later kwamen we weer bij de rivier en zaten we weer op de geplande route. Af en toe namen we een stop…. en weer door! Al met al weer een prachtige route! Weer in Mastershausen aangekomen stonden de blonde jongens (Bïttburger bier) al weer op ons te wachten! De BBQ ging aan om onze honger te stillen.

Het was weer een superleuk weekend en zeker voor herhaling vatbaar.
Tot de volgende keer.

We willen Martien bedanken voor zijn gastvrijheid en Bert voor het regelen van dit zeer geslaagd weekendje.

Groeten, Bart en Colin.